Vackert höstfärgad regnbåge, fångad på mitt härliga Guideline LPXe RS V2!

Igår, lördag 8 oktober, hade Fiskeresor.nu ordnat kombinerad flugfiskekurs och kompisfiske i Strömhult, och eftersom jag och Mattias är ganska ”goda vänner” så hängde jag med. På fredagskvällen avnjöt vi fiskgratäng och kladdkaka som Jonas förberett åt oss, och sedan satt vi uppe till sent och fick bland annat smaka på Hadis och Peters slånbärslikör från Marstrand. Förutom kursdeltagarna Roger, Markus och Andreas var det Hadi, Peter, Mikael, Tellis samt makarna Anders och Pia som var med. Härligt gäng, minst sagt!

Andreas viftar på efter morgonens instruktion. Mattias delar med sig av smarta knep till Roger i bakgrunden.

Halv sju steg jag och Mattias upp och förberedde frukost och vid åtta var kursen i full gång. Roger var med vid en kurs i Vinnalt i våras så han hade lite kött på benen, men Andreas och Markus var nykläckta på ämnet.

Ibland kastar man för långt – bakåt…

Efter Tellis hade haft genomgång fick deltagarna köra igång på egen hand, och medan jag ger några tjuvknep till Andreas ser jag hur hans lina sugs iväg. ”Gör mothugg!” ropar jag varpå Andreas höjer spöt och febrilt börjar veva in flera meter löslina. Fin start på dagen!

En orange kreation föredrog den här honan.

Tellis finslipar Mikaels teknik…

..som resulterade i dagens tyngsta fångst! 6 kg!

Markus anlade ett koncentrerat uttryck så fort han hade lina i luften.

Förmiddagen var väldigt vacker med strålande sol och krispig höstluft. Strömhult klädde fint i varma toner i trädkronor och längs vattnet. Efter lunch hade nordanvinden bestämt sig för att försvåra förhållandena för oss och fisken reagerade tyvärr på detta.. Det var en klar minskning på drillfronten och temperaturen sjönk flera grader.

Mattias ska strax landa sin sjätte regnbåge för dagen.

Pia nötte och kämpade.. Till slut gav det fin utdelning!

Dagen led mot sitt slut och när jag vid halv fem skulle gå upp till stugan för att börja städa och packa ur mötte jag en nedstämd Pia på vägen. Det såg ut som att hon gjort sina sista kast för dagen, och jag tyckte att hon minst sagt hade kämpat på fint. Hon hade fått drilla ett par fiskar som hennes man Anders fått på kroken, men det är ju aldrig samma sak. En stund senare går jag ut på verandan för att ställa ut lite skräp, och får syn på Pia – med fisk på! – vid strandkanten. Rusar ner och ropar åt henne att höja spöt, fisken rusar flera meter vid mothugget och Pia skrattar avslappnat. Vilken avslutning på dagen!

Pia med sin regnbåge

Tack alla deltagare, samt kursinstruktör Tellis och arrangör Mattias för en fin helg!

Amanda.

SMACK!