Häng med till ORKLA v. 28!

Vi fiskar på Svartavelen, primetime i Orkla.

Fiske, boende 6000:-

Sträckan vi har är belägen i de övre delarna av mellersta Orkla, ca 5 mil från havet, vid samhället Å. Sträckan heter Svartavelen – Öst och den är ca 1,5km lång. Vi disponerar fisket på den östra sidan och har delvis motfiske. Fisketrycket på andra sidan är dock väldigt lågt då skog och terräng försvårar deras fiske. Denna sträcka bjuder på underbara pooler med varierande utmaningar! Den översta poolen som är ca 500 m lång är en snabbtflytande blankpool med en tydlig djupränna i mitten och mot bortre kant. Stenar och djuphålor blir tydliga på den blanka ytan och den är mycket lättfiskad och lättvadad. Sträckan fiskar bra på alla vattenföringar, men bäst på högvatten.
På den mellersta delen så delar älven upp sig och vi fiskar ifrån ön. Här är älven mycket smalare och påminner om våra småälvar på västkusten. Vid riktigt högt vatten kan det vara svårt att ta sig ut till ön. Den nedersta delen är en riktig drömpool där förgreningen flyter samman igen och bildar en stor huvudfåra igen. Här varierar poolen med nackar, en mindre fors och en djup pool med mycket storsten. Vid dessa pooler känns varenda kast riktigt heta och det är lätt att läsa vart fisken kan stå. Här är det lite svårvadat då det är mycket stora stenar och hålor i poolen. Denna biten fiskar bra på alla vattenföringar men bäst på lägre och mellanhögt vattenstånd.
Tack vare sträckans utformning är det flugfiskevänligt hela vägen och varenda meter är attraktiv! Det är också lätt vid större sällskap att dela upp fisket på övre och nedre del med den mittersta delen som ”fripool”
HÄR kan ni se flygfoto över sträckan. Den börjar ungefär där ni ser ”Orklaveien” och slutar ca 30meter nedanför Åbron. Till sträckan ingår ett traditionellt men lyxigt och nyrenoverat 10-bädds hus en knapp kilometer ifrån älven.

Obs! detta är v. 28, den bästa veckan för laxfiske i Orkla.
Vill ni ha v.23-25 går det att boka om ni är en hel grupp. skicka mail om pris.

Hör av er för bokning på: info@fiskeresor.nu

Hälsningar Jonas och Mattias