(ursäkta dålig kvalitet på bilder… Fick ta foton med videokameran..)

22.50

Nu är jag klar med bilder och filmer…  En underbar dag är till ända. Lite synd att vi skulle dra vid 14.30-tiden idag.. Men man visste ju inte att det skulle bli sådant LÄGE. Martin skulle hämta sina barn på dagis… Hörde att en spinnfiskare hade tagit en till idag, när vi åkt hem…

Bad “Mr Lax hittills i år” att skriva om sina tankar kring laxen idag. Här är hans berättelse….

/Mattias

Mr (Tarantino) Helde bad mig skriva en liten berättelse om dagen och jag lovade honom att jag skulle göra ett försök…

Tredje året i rad som jag lade en fiskedag i Ätran runt den 20:e April och äntligen klev HON på;)

Ringde Mattias förra veckan och hörde om han skulle med ner till Ätran och jag behövde inte tjata direkt (haha).
Nåja vi skulle höras av som igår vilket vi gjorde och bestämde tid för date. Nu blev det så att jag var tvungen och ringa mycket senare på kvällen och tidigarelägga daten pga yttre omständigheter (information) jag tagit del av på nätet, hehe.

Nåväl, äntligen var vi på plats och årets första laxfiske skulle börja. Vi gick varsin vända ovan Fajan och såg lite aktivitet men inget hände.
Vi tog en fika och gick ner till Forsen, där det var en fisk som visade sig ett par gånger framför den första stenen, men den ville inte ha våra flugor trots att vi tjatade på den.

Nä fan, ska de tas nån fisk idag så får vi lägga tiden vid Fajan tänkte jag. Så vi knallade upp igen, tog en kopp svart kaffe och snackade lite.
Sen gick jag i, hade väl gått 10-15 m och kollar va Mattias håller på med. Räcker att jag säger att han va lite trött i vårsolen (hahaha). Märker att vattnet sänks nån decimeter och efter ytterligare 10-15 m så hojtar Mattias till och jag vänder mig om och kollar så han inte rullat ner i spat;) nädå men en stor lax hade väckt honom.
Nu jävlar blev de fart på honom, han for upp som en stålfjäder och började fiska på den fisk som nyss hade väckt honom.

Hmm, vattnet hade gått ner och en fisk hade väckt en medvetslös… Får nog aktivera alla sinnena igen, tänkte jag.
Gjorde ytterligare några steg och kast nedströms, men tyckte det här går för jävla sakta, det måste hända något…
Så nästkommande kast lade jag 90 grader rätt ut i älven och när flugan var ca 45 grader nedströms började jag tvista hem flugan. Jag hann med tre tvistningar sen tog det tvärstopp!

Sen vaknar jag upp eller landar igen efter det här fruktansvärda adrenalinpåslaget av att jag står och kramar om en vilt främmande man:)

/Martin Grundström

Hemmafiskarn och kleppern Mikael Heuren håller ett stadigt tag om laxen, precis efter landningen.